Déli Dunakanyar: Magyarország titkos kincsesládája
Köszöntünk a Déli Dunakanyar weboldalán!
Bár a térképre nem most kerültünk fel, a Déli Dunakanyar eddig Magyarország egyik legjobban őrzött titkának számít, mivel, északi névrokonával szemben itt még bőséggel akadnak olyan rejtett kincsek, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezd.
A fővárostól alig bő órányi autó-, vagy vonatútra található régió öt települése, Dunaföldvár, Bölcske, Madocsa, Dunakömlőd és Paks fogott össze 2020-ban, hogy a Déli Dunakanyar értékeit az egész országban, sőt, az országhatárokon túl is megismerjék.
Lussonium
Az összefogás azonban a régió természeti, kulturális és gasztronómiai értékeinek megőrzésére, megmentésére és modernizálására is kiterjed, így fejlesztési pályázatokon keresztül számos, az ide látogató turisták érdeklődésére számot tartó helyszín és létesítmény is megújul. A felújítások mellett pedig kényelmi és a szabadidő minőségi eltöltését segítő szolgáltatás jön létre, amelyek mind az ide látogatók számára nyújtanak egyedülálló élményt.
Magyarországon nincs még egy hasonlóan különleges terület, amely lehetővé teszi, hogy akár egyedül, akár párban, akár családokkal vagy baráti társaságokkal olyan dolgokat fedezz fel, amelyekről eddig legfeljebb a környékbeliek tudhattak. A kulturális értékek mellett az aktív pihenésre is számtalan lehetőség adódik, részben a jól kiépített kerékpáros úthálózatnak köszönhetően. Emellett azonban a vízi vagy épp lovas sportok kedvelői is megtalálhatják a számításukat.
A Déli Dunakanyar 2021-ben nyitja meg kapuit. Látogass el hozzánk és ismerd meg Magyarország legjobban őrzött titkait!